Un certificat SSL este necesar mai ales in cazul unei afaceri online,un exemplu important ar putea fi un magazin online.

Poate de cele mai multe ori a-ti intalnit pagini web care afiseaza sus in bara de adresa web conexiune securizata,respectiv si un lacat de culoare verde si langa textul securizat.

Cum poti sa obtii aceasta securizare si pentru website-ul tau ?

Este simplu,ai nevoie de un certificat SSL,in alta ordine de idei odata ce ai instalat un certificat SSL pe site-ul web toti utilizatorii vor fi in siguranta,iar accesul este unul sigur.Mai exact prin cuvantul siguranta fiecare utilizator al website-ului tau in momentul in care va face o comanda online sau va transmite o cerere de contact va avea o conexiune securizata la nivel de website.
Pentru a face mediul online mai sigur este esential un certificat SSL.
Prin alegerea unui certificat SSL nu numai siguranta vei obtine dar si pozitionare mai buna la nivelul motoarelor de cautare,in ultima perioada acestea favorizand paginile web care dispun de protocolul HTTPS.
Multi utilizatori in ultima perioada aleg sa navigheze pe pagini care ofera conexiunea securizata prin SSL.
TecnoWeb.Ro iti recomanda utilizarea unui certificat SSL mai ales cand vine vorba de un magazin online.

Ce tip de certificat SSL exista ?
O sa vorbim despre tipurile de certificate SSL intr-un alt articol.
Activarea tehnologiei SSL este un proces destul de simplu,trebuie mai intai sa obtineti un certificat SSL pentru website-ul dvs.,apoi instalarea poate diferi in functie de serverul web,in anumite cazuri se poate instala usor cu ajutorul functiei din cPanel,iar in final trebuie sa modificati legaturile catre paginile care doriti sa fie securizate,veti seta https:// în loc de http:// .
Daca totul s-a realizat cu succes in final paginile vor aparea securizate in browser.

Cei care aleg pachetele de gazduire web oferite de TecnoWeb.Ro au posibilitatea de a instala si activa in mod gratuit un certificat SSL Let’s Encrypt,pentru detalii suplimentare ne puteti contacta!